Naplnia sa predpovede Baby Vangy?

24. augusta 2022, redaktorsk, Teologia

Z proroctva Vangy

„Všetky náboženstvá padnú. Zostane len jedno: Učenie Bieleho bratstva.
Ako biely kvet pokryje Zem, a vďaka nemu budú ľudia spasení.
Toto je nové učenie, ale postavené na základoch starého.
To staré tu možno prirovnať ku koreňom, a nové je ako kvet kvitnúci na slnku.
Nové Učenie príde z Ruska. Bude čisté Rusko, v Rusku bude Biele bratstvo.
Odtiaľto Učenie začne svoj pochod svetom.“

Sociológovia, ktorí skúmali predpovede Vangy, tvrdia, že z 99 jej predpovedí bolo: 43% realistických, 43% nejednoznačných a 12% neadekvátnych. To znamená, že pravdepodobnosť naplnenia predpovedí Vangy je 68,3%. Samozrejme, tento výsledok je ohromne vysoký a nezapadá do všetkých zákonov teórie pravdepodobnosti.

Naplnia sa predpovede Baby Vangy?

Vanga zomrela 11. augusta 1996. Bulharská jasnovidka sa vďaka svojmu mimoriadnemu daru preslávila po celom svete. Vanga predpovedala osud nie len jednotlivcov, ale aj celých národov. Nedávno bol jej pamätný deň, a preto prinášam vám niekoľko jej najznámejších predpovedí, ktoré sa naplnili ale aj tu, ktorá sa ešte len naplní. Alebo nie?

1. Smrť Stalina. Smrť vodcu Vanga predpovedala šesť mesiacov vopred. Povedala: „Brány na druhý svet, kam pôjde Stalin, budú otvorené aj pre ostatných vládcov Ruska.“ Predpoveď blížiacej sa Stalinovej smrti sa stala pre Vangu osudnou a v dôsledku toho bola uväznená v bulharskom väzení. Mimochodom, slová, že smrť Stalina bude mať za následok ďalšie úmrtia, sú spojené s Jurijom Andropovom. Ten zomrel v roku 1984 v Kunceve. Odvtedy žiaden z vládcov Kremľa nepoužíval Kuncevsky komplex  ako svoje sídlo.

2. Smrť Kennedyho. Vanga predpovedala smrť amerického prezidenta štyri mesiace pred tragédiou. V jeden z augustových dní roku 1963 Vanga hovorila o atentáte na 35. prezidenta Spojených Štátov Amerických. 22. novembra toho istého roku bol v Dallase v štáte Texas zavraždený John Fitzgerald Kennedy.

3. Jasnovidka vedela vopred o sovietskej „perestrojke“. Ešte v roku 1979 hovorila o zmenách a hroziacom kolapse veľmoci. Vanga predpovedala: „Vidím záhradu… je to Rusko… všade naokolo je sneh… veľa snehu. Počujem hlasy: mužské a ženské… Nie, to nie sú hlasy – to sú šťavy z hlbín zeme,  ktoré živia stromy… Neobyčajná jar čaká Rusko…“

4. Najšokujúcejšia predpoveď prišla v roku 1980. Jasnovidka videla katastrofu ponorky Kursk. Pravda, jej slovám vtedy veril len málokto. A Vanga povedala doslova toto: „Na konci storočia, v auguste 1999 alebo 2000, bude Kursk pod vodou a celý svet za ním bude smútiť“. Ľudia hovorili: „Ako sa môže celé mesto ponoriť pod vodu?“. To, čo sa vtedy zdalo ako úplný nezmysel, po 20 rokoch zrazu nadobudlo úplne nový význam. Jadrová ponorka „Kursk“ – ktorá niesla meno mesta sa naozaj nemohla ocitnúť pod vodou, bola potopená.

5. „Sme svedkami osudových udalostí. Dvaja najväčší svetoví lídri si podali ruky. Ale uplynie ešte veľa času, pretečie veľa vody, kým nepríde ôsmy – on podpíše konečný mier na planéte“ povedala Vanga v januári 1988. Jasnovidka zrejme hovorila o tom, že si Gorbačov a Reagan podali ruky. A „ôsmy“ už prišiel: veď Rusko doplnilo „veľkú sedmičku“ a stala sa z nej Veľká osmička. A bol mier na celom svete.

6. V roku 1989 Vanga predpovedala teroristický útok v Spojených štátoch. Povedala: „Strach, strach! Americkí bratia padnú, ozobaní železnými vtákmi. Vlci budú vyť z krovia a nevinná krv potečie ako rieka“. V septembri 2001 sa v USA zrútili mrakodrapy Svetového obchodného centra. Tieto veže sa skutočne nazývali „dvojičky“ alebo aj „bratia“.

7. Vanga tiež videla aj svoju vlastnú budúcnosť a tak šesť rokov vopred predpovedala svoju vlastnú smrť. Vanga v roku 1990 oznámila dátum svojej blížiacej sa smrti.

8. Dátum ďalšej predpovede nie je známy. Vanga povedala: „Všetky náboženstvá zmiznú. Zostane len jedno: doktrína Veľkého bratstva (Učenie „Etika života“). Ako biely kvet pokryje Zem a vďaka tomu budú ľudia zachránení“.

V mnohých presvedčeniach a filozofických systémoch, vrátane svetových náboženstiev, existuje myšlienka Vyššieho sveta (alebo svetov, ako je to prezentované vo východných presvedčeniach), v ktorom prebývajú duše spravodlivých. Napríklad v kresťanstve existuje predstava o určitom ideálnom sveteraji, v ktorom prebývajú duše svätých ľudí. Modlitby miliónov ľudí sú adresované im a oni na tieto modlitby odpovedajú. Podobné myšlienky existujú aj v iných náboženstvách.

Môžeme teda skonštatovať, že pobyt vo Vyššom svete nie je výsadou predstaviteľov žiadneho konkrétneho náboženského smeru alebo duchovného hnutia.

Skúsme si predstaviť, aké môžu byť vzťahy medzi obyvateľmi Vyššieho sveta? Sú medzi nimi možné rozbroje, boj o moc, vojny a iné negatívne prejavy, ktoré sú pre nás – obyvateľov Zeme charakteristické. Očividne nie. Medzi nimi môže byť len jeden typ vzťahu – bratský. Preto medzi sebou tvoria Bratstvo. S akou farbou by malo byť toto Bratstvo spojené? Samozrejme, s farbou čistoty a mieru – s Bielou. A aký prívlastok sa najlepšie hodí k Bratstvu obyvateľov Vyššieho sveta? Iba jeden – Veľký. Veľké biele bratstvo.

Ako sa však často stáva, vznešené obrazy sú zdiskreditované bezohľadnými ľuďmi. Stalo sa tak v Rusku a v postsovietskom priestore, kde sa po rozpade Sovietskeho zväzu objavilo množstvo organizácií, ktoré si prisvojili meno Bratstvo, s ktorým v skutočnosti nemali nič spoločné.

Preto je veľmi dôležité odhodiť ohováranie a predsudky z tohto vznešeného a čistého konceptu – Veľkého bieleho bratstva.

Koncept Veľkého bieleho bratstva v teozofii E. P. Blavatskej

V roku 1875 E.P. Blavatskáaja založila Teozofickú spoločnosť a v roku 1888 vyšla jej hlavná kniha „Tajná doktrína“.

V spisoch stúpencov teozofie je Veľké biele bratstvo prezentované ako učitelia ľudstva, ktorých misiou je viesť evolúciu a osvietiť ľudí o zákonoch vesmíru prostredníctvom rôznych ľudí, nazývaných poslovia Veľkého bieleho bratstva.

Poslovia majú možnosť fyzicky alebo mysticky interagovať s Učiteľmi a tak prijímať a vysielať staroveké učenie v jazyku dostupnom pre ich súčasníkov.
Výber poslov je určený ich vnútornými duchovnými úspechmi, vďaka ktorým sa informácie k ľudstvu dostávajú v tej najneskreslenejšej podobe. Mnohí predstavitelia teozofického hnutia sa považovali za poslov Veľkého bieleho bratstva, pojem „posolstvo“ je prítomný aj v moderných hnutiach. Napriek tomu, že koncept Veľkého bieleho bratstva je známy mystickým tradíciám Východu a Západu už od stredoveku, tento pojem sa začal aktívne šíriť až v 19. storočí.

E.P. Blavatskáaja sa v roku 1851 prvýkrát stretla s učiteľom, ktorý ju priviedol k spiritualizmu. Následne Blavatskaja cestovala po Indii, Egypte, Mexiku, Kanade, USA, Južnej Amerike, Tibete, kde študovala ezoteriku.
V roku 1875 E.P. Blavatskáaja založila Teozofickú spoločnosť a v roku 1888 vyšla jej hlavná kniha „Tajná doktrína“. Práca podrobne popisuje kozmogenézu, princípy a základné zákonitosti vývoja Vesmíru, človeka a vysvetľuje symboliku starovekých náboženstiev.

Podľa očitých svedkov učenie obsiahnuté v „tajnej doktríne“ odovzdali učitelia Veľkého bieleho bratstva. Vo svojich spisoch napísala, že jedinou záchranou planéty je znovuzjednotenie ľudstva s jeho najvyššou časťou – Veľkým bielym bratstvom.

Učenie živej etiky – životné krédo Roerichovcov

Učenia živej etiky alebo Agni-jogy.

Rozsah a hĺbka Učenia živej etiky alebo Agni-jogy sú také veľké, že sa obmedzíme na krátky náčrt niektorých jej hlavných aspektov. Najprv si však priblížime históriu tejto problematiky. Počiatky tohto poznania siahajú podľa Učenia až do najhlbšieho staroveku. Poznanie bolo prenášané z Bratstva Svetla. Od pradávna na jej čele stáli veľkí Učitelia Svetla, ktorí prišli zo siedmich planét slnečnej sústavy, strážiacich našu Zem. Medzi nimi aj vynikajúci askéti rôznych národov, ktorí dosiahli duchovné osvietenie, ako aj veľkí Učitelia, ktorí sa zasvätili pomoci ľudstvu.

Hlavným cieľom Bratstva Svetla, alebo Hierarchie Svetla (alebo Šambaly – v tibetskej tradícii), je prebudenie ducha a evolúcia ľudského vedomia. Služba spoločnému dobru je hlavným smerom v organizácii života na Zemi. Roerich veľmi dobre formuloval ciele nasledovníkov Učiteľov svetla: „Slúžiť ľudstvu a pozdvihnúť ducha más“.

Možno tiež pripomenúť, že každý človek na Zemi je spočiatku prostredníctvom kozmického príbuzenstva spojený s jedným zo siedmich veľkých učiteľov Svetla a po prebudení ducha tiahne k Svetlu, takpovediac svojho „kozmického otca“. Zároveň zažíva najväčší vplyv svojej planéty a zodpovedajúceho živlu počas všetkých svojich narodení na Zemi. Bratstvo Svetla je teda jediným ohniskom pre všetkých ľudí, ktorí sa snažia o dosiahnutie Svetla.

Elena Blavatskáaja a Elena Roerich opísali posolstvá „neviditeľných učiteľov ľudstva“ a tiež verili, že na Zemi existuje neviditeľná svetová vláda Svetla, na čele ktorej stojí Veľké biele bratstvo.

Elena Roerich zároveň považovala Veľké biele bratstvo za „Centrum evolúcie“ na Zemi. „Veľkí učitelia, ktorí priniesli ľudstvu poznanie v tej či onej forme, ktorí prispeli k uvedomeniu si nadchádzajúcich zmien spôsobených energetickými procesmi kozmickej evolúcie, prešli celou históriou ľudstva. Boli to oni, v ktorých boli zosobnené kozmické sily, ktoré napredovali v evolúcii na všetkých jej úrovniach. Bez nich by sa tento pohyb neuskutočnil. Veľkými učiteľmi boli duchovní mentori, náboženskí reformátori, objavitelia nových vedomostí. Mená mnohých z nich sú nám dobre známe (Budha a Kristus). Každý z nich mal svoj vlastný stupienok na hierarchickom rebríčku zduchovneného Kozmu. Svoje vysoké miesto tam má aj Učiteľ Roerichovcov. Toto podmienené schodisko je bez konca a stúpa do nekonečna. Sú na ňom Študenti a Učitelia učiteľov.“

Helena Roerich verila v to, že: „Biele Bratstvo má svoj chrám Svetla alebo Nebeskú Šambalu v jemnohmotnom svete, ale aj ako prejav svojej pozemskej Šambaly v nedobytnej Transhimalájskej Citadele.

Čoskoro očakávajte knihu o Vange od vydavateľstva TORDEN…